Rotary koor esines Peterburi Jaani kirikus

Suvel oma 5.sünnipäeva tähistav Tallinna Rotary klubi segakoor on jõudnud oma esimese väliskontserdini. Peterburi Jaani kirik oma erakordse saatuse ja staatusega on muutunud esinemispaigaks, kus sooviksid esineda ka palju suurema populaarsuse ja staažiga artistid.

Nii on 8.juunil toimuvaks kontserdiks Rotary kooriga oma talendi ja oskused ühendanud Eesti üks populaarsemeid lauljaid Ivo Linna, kelle viimasest esinemisest Neevalinnas on möödunud juba palju aastaid. Ivot ja koori seob pikaajaline koostöö. Koos on esinetud jõulukontsertidel Tallinnas ja Ivo kodusaarel Muhus, kus heategevuskontserdiga toetati muhu meeste ideed ehitada vanade jooniste järgi ajalooline laev „Uisk“.

Peterburi kontserdi kavas on nii Eesti vanema kui noorema põlve heliloojate muusikat. Kõlavad Ester Mägi, Gustav Ernesaksa aga ka Urmas Sisaski, Pärt Uusbergi ja Peep Sarapiku laulud. Vene heliloojatest on kavas Viktor Kalinnikovi ja Sergei Tanejevi looming. Et tänavu möödub 100 aastat eesti ühe armastatuima helilooja Raimond Valgre sünnist, kuulub osa kontserdikavast tema imepärastele meloodiatele.

Tallinna Rotary klubi segakoori juhatab selle loomise algusest noor ja talendikas koorijuht Jaanika Kuusik, kes kõrvuti laulmisega tippkoorides (Voces Musicales, Vox Clamantis) on leidnud võimalusi juhtida muusika juurde neid, kelle igapäevane töö on kaugel muusikast.

Koori liikmete hulgas on arste, juriste, ajakirjanikke, ettevõtjaid, arhitekte, ametnikke, pedagooge jt. On tähelepanuväärne, et maailma ühe mainekamal ja arvukama liikmeskonnaga (1,2 miljonit liiget) heategevusorganisatsioonil Rotary International on teadaolevalt ainult 1 koorikollektiiv - Tallinna Rotary klubi segakoor!

Peterburi kontserdil teeb erikülalisena kontsertmeistri rollis kaasa ka populaarne muusik Toomas Lunge (ans."Justament", "Lindpriid", "Kaunimate Aastate Vennaskond").

Ivo Linna ja Tallinna Rotary klubi segakoori kontsert "Mu süda usub õnne" toimub Peterburi Jaani kiriku saalis laupäeval, 8.juunil kell 17.00

Lisainfo: www.jaanikirik.ru

Plakat

 

Muhu Uisk sai Rotary koori abil kiiluraua!

28. mail 2011 toimus Liival Muhu Katariina kirikus kontsert “Tule, laul, ja tõuka Uisku…”, kus astusid publiku ette laulja Ivo Linna, Tallinna Sadama koor ja Tallinna Rotary klubi segakoor.

Uisuehitamise toetuskontserdi idee pakkus välja raadio- ja telemees, Tallinna Rotary segakoori laulja Erki Berends. Koor oli laululaagris Saaremaal Ruhves ja laupäeval anti koos Tallinna Sadama kooriga Koguvas koguni kolm kontserti.

Meie tegemisest kirjutas Saarte Hääl.